Freitag, 21. Juli 2017

Ostravský Vengřinek sa po zranení stihol vrátiť ... Na rozlúčku

Je to však dosť pravdepodobné. Tréner Petr Frňka chce vsádzať predovšetkým na odchovancov a Vengřinek bol v základe už v predošlom kole v Jablonci (0: 4). Pritom hral v prvej lige prvýkrát od svojho zranenia. Po roku a 18 dňoch.

"Ani som nečakal, že budem hneď v základe, skôr som myslel, že budem naskakovať po menších úsekoch," priznal Vengřinek, ktorý v Jablonci odohral 58 minút. "Úprimne musím povedať, že zatiaľ nie som stopercentne herni a kondične pripravený. Kondícia mi fakt chýba, takže sa teším na ďalšiu prípravu, aby som všetko dohnal. "

Vengřinek vstúpil medzi futbalovú elitu v minulej sezóne. A vážne sa zranil vlani na jar v pamätnom zápase v Košiciach. Vtedy Baník vyhral 3: 2, hoci prehrával 0: 2 a čoskoro musel striedať tro ch zranených hráčov.Dvadsaťdvaročný ostravský obranca stihol v najvyššej súťaži odohrať zatiaľ 15 zápasov. Napriek tomu si tréner Petr Frňka od neho veľa sľubuje.

Práve Vengřinek by mal byť jedným z bojovníkov, ktorí Baníka chýbajú. "Mužstvu by prospelo niekoľko mentálne silnejších hráčov. Potrebovali by sme stavky online viac prirodzených vodcov, "vyhlásil Frňka. "A Tomáš má všetko.Chuť, vôľu, futbalovú drzosť, odhodlanie a na to, koľko má rokov, dokáže za to vziať aj v kabíne. "

Čo na svoju úlohu bojovníka hovorí Vengřinek? "Vlastnosti na to mám, ale len to nestačí," upozornil. "Kvalitu musím preukázať na ihrisku, potom môžem mať väčšie slovo v kabíne."

Tomáš Vengřinek si však nemyslí, že by bojovníci, buriči Baníka úplne chýbali. "Je fakt, že skôr ich tu bolo viac.


Zažil som Svěrkiho, Lukiho, Benjamina, "pripomenul Václava Svěrkoša, Martina Lukeša a Benjamín Vomáčka. "Teraz máme Baryho a Fryda (Baroš a Frydrych - pozn. Red.), Ale to je málo.Sme mladý tím, potrebujeme hlavne nabrať skúsenosti. "

Mrzí ho, kam sa Baník na jar z piateho miesta prepadol. "Cez zimu sa síce mužstvo dosť zmenilo, ale na jeseň sme mali sezónu dobre rozbehnutú," podotkol. "Aj my hráči sme očakávali, že sa s Bazaly rozlúčime lepšie. Pre mňa bolo ťažké pozerať sa na zápasy z tribúny a choroby tímu pomôcť.Zápasy mi veľa chýbali. "

Baník svoje 56leté pôsobenie na Bazala zakončí súbojom s Duklou Praha. "Je to na dlho, možno navždy posledný naše stretnutie na Bazala, takže ideme vyhrať," zdôraznil Tomáš Vengřinek. "Bude to ale smutné lúčenie, pretože Baník na Bazaly patrí." V budúcej sezóne už bude Baní k hrať na Mestskom štadióne v Ostrave. "Nie je to ideálne, ale musíme sa zmieriť s tým, že od leta budeme vo Vítkoviciach. Tak to bohužiaľ je. "

Mladý obranca priznal, že vo vnútri štadióna zatiaľ nebol. "Jazdím teraz okolo neho skoro každý deň, ale na rehabilitácie s kolenom." Baník má pred sebou veľa neistú budúcnosť. Ak sa jeho šéfovia so zástupcami mesta nedohodnú na nájme za Bazaly, príde o tréningové plochy.Navyše na Mestskom štadióne bude môcť trénovať len raz za dva týždne…

"To nie je príjemné," obáva sa Vengřinek ďalšie sezóny. "Ťažké to bude hlavne pre nás hráčov odtiaľto, čo sme rodení Ostravaci, čo máme Baník v srdci. Bazaly sú len jedny. Uvidíme, ako to od leta bude vyzerať, kam budeme dochádzať. Bude to zložitejšie, ale sme profesionáli, takže stavkovanie online sa s tým musíme vysporiadať. "

Mestský štadión ale nezavrhuje. "Verím, že ľudia si nájdu cestu aj do Vítkovíc a že nás zase poženú. Niektorí z nás tam hrali dorastenecké ligu, takže nebudeme v úplne neznámom prostredí. "

stavky

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen